Cele mai bune cartele SIM din Turcia în 2024

Cuprins

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Dacă vizitezi Turcia, vei avea nevoie cu siguranță de o cartelă SIM. Accesul la internet îți face viața mai ușoară atunci când călătorești, ajutându-te să găsești cele mai bune restaurante, să obții direcții către cazare, să rezervi un taxi și să trimiți fotografii familiei – toate în mișcare.

Roamingul este o opțiune, dar taxele se adună rapid atunci când călătorești internațional. De aceea, recomandăm fie un eSIM, fie o cartelă SIM locală pentru a avea acces la tarife locale. Din fericire, obținerea unui eSIM sau a unei cartele SIM locale în Turcia este foarte simplă, dar e util să știi care este cea mai bună!

Recent am fost în Turcia și am fost șocați să descoperim că prețurile cartelelor SIM sunt printre cele mai ridicate pe care le-am văzut în orice țară vizitată. Am realizat rapid că magazinele din Istanbul colaborează indirect pentru a fixa prețul cartelelor SIM turistice la un nivel ridicat. Minunat.

Acest ghid este conceput pentru a-ți spune tot ce trebuie să știi despre cumpărarea unei cartele SIM în Turcia, inclusiv prețuri actualizate și cea mai bună cartelă SIM pentru tine.

Cea mai bună cartelă SIM în Turcia pentru turiști

Cea mai bună cartelă SIM în Turcia este, de fapt, să nu o cumperi din Turcia deloc. Am vizitat toți furnizorii de cartele SIM din Turcia, am fost în numeroase magazine pentru fiecare furnizor și am ajuns la concluzia că prețurile sunt practic fixe și toți îi păcălesc pe turiști. Detestăm asta și credem că ar trebui să boicotezi acest lucru.

De aceea, recomandăm oricui are un telefon compatibil cu eSIM să achiziționeze un eSIM Airalo aici înainte de a ajunge în Turcia sau la sosire. De ce? Ei bine, Turcia este una dintre acele țări unice unde este semnificativ mai ieftin să cumperi un eSIM decât o cartelă SIM locală.

Și nu este doar mai ieftin, este și mult mai convenabil. Procesul de cumpărare a unei cartele SIM locale în magazinele din Turcia poate fi elaborat, necesitând navigarea traficului către cel mai apropiat magazin și apoi așteptarea pentru înregistrarea pașaportului și configurarea cartelei SIM – de obicei cel puțin o jumătate de oră. eSIM-ul tău poate fi funcțional în câteva minute de la aeroportul WiFi sau camera ta de hotel.

Avem o întreagă secțiune mai târziu în acest ghid dedicată eSIM-urilor, în cazul în care ai nevoie de mai multe informații, așa că vom discuta mai multe despre asta mai târziu. Dar, pe scurt, cumpără acest eSIM înainte de a ajunge în Turcia – nu cumpăra unul acolo.

Prețurile pentru eSIM sunt prezentate mai jos, iar cumpărarea unei cartele SIM în magazinele din Istanbul costă aproximativ 137-182 RON (30-40 USD), și asta dacă obții un preț bun.

Ce fac cei care nu au telefoane compatibile cu eSIM?

Majoritatea telefoanelor produse în zilele noastre sunt compatibile cu eSIM-uri (inclusiv toate iPhone-urile produse din 2018). Dar unele nu sunt. Dacă nu ai încă un telefon compatibil cu eSIM, singura ta opțiune este să achiziționezi o cartelă SIM locală.

Vestea bună este că poți folosi oricare dintre cei trei furnizori de cartele SIM din Turcia: Vodafone, Turk Telekom și Turkcell. Cu toate acestea, noi am recomanda Turkcell dacă ai de ales.

Vestea proastă este că, dacă nu ești cetățean turc, nu vei putea alege cartela SIM. Va trebui să achiziționezi SIM-ul lor turistic, care va fi înregistrat cu pașaportul tău. Va dura un timp și te va costa prea mult.

Prețurile cartelelor SIM în Turcia

O cartelă SIM turistică în Turcia costă aproximativ 137 RON (30 USD) sau 130 RON (28 EUR), dar pot ajunge ușor până la 182 RON (40 USD) sau 170 RON (37 EUR), în funcție de magazinul pe care îl vizitezi. Un eSIM pentru Turcia va costa între 20 RON (4.50 USD) și 117 RON (26 USD) în funcție de cât de mult date necesiți, dar pentru majoritatea călătorilor, eSIM-ul de 54 RON (12 USD) este perfect.

După cum vezi, prețurile cartelelor SIM în Turcia sunt exorbitante. Am întrebat la aeroport, precum și la magazinele Turkcell, Vodafone și Turk Telekom din întreaga Istanbul și am primit prețuri similare de la fiecare magazin. Un Airalo este, fără îndoială, cea mai bună opțiune în acest moment și recomandăm cu tărie această opțiune.

Notă despre monede: Turcia are o inflație extrem de ridicată, ceea ce face ca toate prețurile pe care le vezi online să fie depășite în câteva săptămâni. Chiar dacă am vizitat recent, prețul în lire turcești s-a schimbat probabil deja, așa că este mai util pentru noi să furnizăm prețul în USD sau EUR, chiar dacă va trebui să plătești în lire turcești odată ce ajungi în Turcia.

Furnizorii de cartele SIM din Turcia

Turcia are câțiva furnizori de cartele SIM proeminenți care oferă servicii de încredere și acoperire extinsă.

Turkcell, ca cel mai mare operator de rețea mobilă, oferă o gamă largă de planuri preplătite și postplătite cu opțiuni flexibile pentru date și apeluri.

Vodafone Turcia este cunoscut pentru infrastructura sa de rețea puternică și ofertele de pachete atractive, inclusiv tarife internaționale accesibile pentru apeluri.

Türk Telekom, compania națională de telecomunicații, oferă servicii fiabile și o varietate de opțiuni de planuri.

Alți furnizori notabili includ Avea, care oferă tarife competitive și opțiuni de pachete, precum și MVNO-uri precum Turk Telekom Mobile și PTTCell.

Cu acești furnizori, clienții din Turcia au o varietate de opțiuni din care să aleagă, în funcție de preferințele și nevoile lor.

Turkcell Tourist SIM

Turkcell oferă cartele SIM turistice excelente în Turcia, asigurând o conectivitate fără cusur pe durata vizitei tale. Cu o acoperire largă și viteze rapide de internet, poți naviga, comunica și împărtăși experiențele fără efort.

Planul oferit de toate magazinele Turkcell include 20 GB date + 200 minute + WhatsApp gratuit, valabil pentru 1 lună.

Prețul cartelei SIM turistice Turkcell

Prețul unei cartele SIM turistice Turkcell în Turcia variază între 137 RON și 182 RON (30 și 40 USD) sau 130 și 170 RON (28 și 37 EUR). Nu este posibil ca un rezident non-turc să achiziționeze alt plan SIM de aici.

Vodafone Turkey Tourist SIM

Vodafone oferă cartele SIM turistice excepționale în Turcia. Cu o acoperire extinsă și internet de mare viteză, rămâi conectat pe toată durata călătoriei.

Planul oferit de toate magazinele Vodafone include 20 GB date + 750 minute + 1.000 SMS + WhatsApp nelimitat, valabil pentru 28 de zile.

Prețul cartelei SIM turistice Vodafone

Prețul unei cartele SIM turistice Vodafone în Turcia variază între 137 RON și 182 RON (30 și 40 USD) sau 130 și 170 RON (28 și 37 EUR). Nu este posibil ca un rezident non-turc să achiziționeze alt plan SIM de aici.

Turk Telekom Tourist SIM

Turk Telekom oferă cartele SIM turistice fiabile în Turcia, asigurând o comunicare neîntreruptă în timp ce explorezi țara.

Planul oferit de toate magazinele Turk Telekom include 25 GB date + 750 minute + 750 SMS + 5 GB pentru social media, valabil pentru 28 de zile.

Prețul cartelei SIM turistice Turk Telekom

Prețul unei cartele SIM turistice Turk Telekom în Turcia variază între 137 RON și 182 RON (30 și 40 USD) sau 130 și 170 RON (28 și 37 EUR). Nu este posibil ca un rezident non-turc să achiziționeze alt plan SIM de aici.

Cum să obții o cartelă SIM în Turcia

Deși recomandăm achiziționarea unui eSIM, dacă ai nevoie să cumperi o cartelă SIM locală preplătită în Turcia, iată pașii de urmat:

 1. Identifică furnizorii de telefonie mobilă: Turkcell, Vodafone și Turk Telekom sunt singurele opțiuni în Turcia.
 2. Găsește un magazin: Localizează un magazin sau un retailer căutând pe Google Maps sau întreabă la recepția hotelului. Acestea pot fi găsite în orașe mari, centre comerciale sau zone turistice.
 3. Adu documentele necesare: Ai nevoie de pașaport pentru înregistrare.
 4. Alege un plan: Consultă-te cu personalul magazinului pentru a selecta planul potrivit pentru tine. În Turcia, îți vor putea oferi doar pachetul lor turistic.
 5. Plătește și activează: Plătește pentru cartela SIM și plan, iar personalul magazinului o va activa pentru tine.
 6. Testează: Verifică dacă poți accesa internetul înainte de a părăsi magazinul.

Procesul de înregistrare

Când vizitezi Turcia ca turist sau non-rezident, este important să știi că poți obține doar o cartelă SIM de călătorie concepută special pentru turiști. Aceste cartele SIM sunt înregistrate pe numărul tău de pașaport și numele tău, așa că nu uita să aduci pașaportul atunci când achiziționezi una. Magazinul va face o copie a pașaportului tău pentru înregistrare, asigurându-se de respectarea reglementărilor.

Începând cu 2023, există o perioadă maximă de utilizare de 3 luni pentru cartelele SIM preplătite și telefoanele mobile importate înainte ca acestea să poată fi blocate. Dacă depășești această perioadă, va trebui să plătești o taxă de import în funcție de valoarea telefonului tău. Este esențial să ții cont de acest lucru pentru a evita orice neplăceri în timpul șederii tale.

Dacă găsești aceste reglementări incomode sau cauți o soluție alternativă, există opțiuni disponibile. Poți lua în considerare achiziționarea unei cartele SIM internaționale special concepute pentru utilizarea în Turcia. O altă soluție convenabilă este să comanzi o cartelă eSIM pentru Turcia, care elimină necesitatea unei cartele SIM fizice și oferă o conectivitate fără cusur.

Unde să obții o cartelă SIM în Turcia

Când vine vorba de achiziționarea unei cartele SIM preplătite pentru Turcia, ai diverse opțiuni disponibile. Poți cumpăra una personal de la aeroporturile internaționale, magazinele furnizorilor de telefonie mobilă, magazinele de proximitate sau online. Totuși, este important să reții că achiziționarea unei cartele SIM la aeroport poate fi scumpă și poate oferi opțiuni limitate de date, așa că în general nu este recomandată.

Deși magazinele de cartele SIM pot să nu fie disponibile în toate aeroporturile, este recomandabil să iei în considerare opțiuni alternative. Alegerea de a cumpăra o cartelă SIM direct de la un magazin de furnizori de telefonie mobilă este adesea o alegere mai bună. Ține cont că poate fi necesar să prezinți pașaportul în timpul procesului de achiziție.

Este demn de menționat că achiziționarea unei cartele SIM de la un magazin de furnizori poate însemna că nu vei avea date imediat la sosire. Dacă preferi o conectivitate constantă, poți explora utilizarea unui eSIM sau achiziționarea unei cartele SIM preplătite europene online. Multe cartele SIM europene oferă și acoperire în Turcia.

La aeroport

Cea mai convenabilă opțiune pentru achiziționarea unei cartele SIM preplătite în Turcia este fără îndoială la sosirea în oricare dintre aeroporturile internaționale.

Aeroportul IST și Aeroportul SAW din Istanbul sunt punctele comune de intrare pentru majoritatea călătorilor care vizitează Turcia. Vestea bună este că magazinele de cartele SIM ale principalilor furnizori de internet mobil pot fi găsite în sălile de sosiri ale altor aeroporturi internaționale, inclusiv Antalya, Ankara, Izmir, Bodrum, Trabzon și Kayseri.

Acest lucru asigură accesibilitatea ușoară la cartele SIM turistice în aeroporturile din Turcia.

Totuși, este important să reții că achiziționarea unei cartele SIM în aeroporturile internaționale din Turcia vine de obicei cu prețuri mai mari destinate turiștilor.

Pentru oferte mai accesibile la cartele SIM, este recomandabil să explorezi opțiuni în centrul orașului, departe de aeroport. Explorând orașul, poți găsi adesea oferte mai bune la cartele SIM special concepute pentru turiștii care vizitează Turcia.

În magazine

Pentru cele mai bune oferte de cartele SIM preplătite și planuri de date în Turcia, este recomandabil să achiziționezi cartela SIM departe de aeroport. Caută locații frecventate de localnici pentru a obține prețuri mai bune. Totuși, chiar și în aceste locuri, turiștii pot întâlni prețuri mai mari pentru cartelele SIM preplătite.

Din fericire, există numeroase magazine oficiale de retail ale operatorilor de internet mobil răspândite în oraș. Poți să le localizezi cu ușurință folosind Google Maps. Vizitează unul dintre aceste magazine, prezintă pașaportul și achiziționează o cartelă SIM turistică fără probleme.

Recomandăm să optezi pentru un magazin de retail oficial al unui furnizor de internet mobil în locul unui magazin de telefoane aleatoriu. Aceste magazine oferă cartele SIM preplătite pentru Turcia la prețuri variate. Este important să inserezi cartela SIM nou înregistrată în telefon și să te asiguri că totul funcționează corect înainte de a părăsi magazinul. Totuși, integrarea tuturor acestor lucruri într-un itinerariu aglomerat pentru Turcia poate fi o provocare, de aceea opțiunea online de mai jos!

Online

Dacă îți place să fii pregătit și preferi să ajungi în Turcia cu cartela SIM deja rezolvată și telefonul gata să se conecteze imediat la internet, atunci ar trebui să iei în considerare achiziționarea unei cartele SIM online.

Prima opțiune este să cumperi cartela SIM în avans prin SimOptions, o companie care va pregăti și expedia o cartelă SIM direct la ușa ta. Este un serviciu de încredere și eficient, dar cu invenția eSIM-urilor devine învechit.

Opțiunea mai bună este să achiziționezi un eSIM online. Am scris mai multe despre asta mai jos!

eSIM pentru Turcia

Un eSIM este o versiune digitală a unei cartele SIM tradiționale și este, cel mai probabil, viitorul conectivității pentru dispozitivele mobile. Conveniența de a nu mai vizita un magazin, a preda pașaportul și a achiziționa o cartelă SIM fizică face ca cartelele SIM fizice să devină rapid învechite în favoarea eSIM-urilor.

Recomandăm eSIM-ul Airalo atunci când călătorești în Turcia. eSIM-ul Airalo pentru Turcia oferă viteze rapide de internet, acoperire largă și prețuri extrem de competitive, făcându-l o opțiune mult mai atractivă decât achiziționarea unei cartele SIM fizice de la oricare dintre furnizorii locali.

Pentru a te instala cu un eSIM Airalo, tot ce trebuie să faci este să vizitezi Airalo aici și să achiziționezi eSIM-ul online (planul de 54 RON este potrivit pentru majoritatea călătorilor, dar sunt disponibile și planuri mai mari). După ce ai achiziționat cartela SIM, Airalo îți va trimite prin e-mail instrucțiunile și un cod QR. Urmând aceste instrucțiuni ar trebui să dureze doar câteva minute, apoi vei avea o cartelă SIM în Turcia fără a trebui să ieși din casă.

Furnizori de eSIM în Turcia

Niciuna dintre rețelele locale nu oferă în prezent eSIM-uri în Turcia, cu toate acestea, Airalo și Holafly sunt lideri pe piața globală când vine vorba de eSIM-uri. Am folosit ambele de numeroase ori în întreaga lume, inclusiv în Turcia, și le putem recomanda cu adevărat pe amândouă.

Airalo Turcia

Furnizorul nostru preferat de eSIM în Turcia este Airalo. L-am folosit, împreună cu o cartelă SIM locală pe un alt dispozitiv, pentru cea mai recentă călătorie în Turcia și am constatat că serviciul este egal cu cel al cartelei SIM locale, dar fără bătăile de cap de a achiziționa o cartelă SIM dintr-un magazin.

eSIM-ul Airalo pentru Turcia folosește rețeaua Turk Telekom pentru a oferi date și a conecta utilizatorii la internet. Rețeaua Turk Telekom are o acoperire foarte largă și o fiabilitate ridicată ca al doilea cel mai bun furnizor de rețea mobilă din țară.

Iată planurile și prețurile pentru eSIM-ul Airalo pentru Turcia:

 • 1GB date valabil 7 zile – Preț: 20 RON (4.50 USD)
 • 2GB date valabil 15 zile – Preț: 29 RON (6.50 USD)
 • 3GB date valabil 30 zile – Preț: 36 RON (8 USD)
 • 5GB date valabil 30 zile – Preț: 54 RON (12 USD)
 • 10GB date valabil 30 zile – Preț: 81 RON (18 USD)
 • 20GB date valabil 30 zile – Preț: 117 RON (26 USD)

Pentru majoritatea călătorilor, recomandăm planul de 5GB de date pentru 54 RON (12 USD), care este valabil pentru 30 de zile. Unii călători pot prefera un plan mai mare, în timp ce călătorii care stau doar câteva zile pot fi mulțumiți cu un plan mai mic.

Holafly Turcia

Un alt furnizor de eSIM pe care îl putem recomanda este Holafly.

eSIM-ul Holafly este o opțiune potrivită pentru călătorii care necesită cantități mari de date, cum ar fi nomazii digitali și persoanele care lucrează online în timpul călătoriilor. Toate eSIM-urile Holafly pentru Turcia oferă date nelimitate.

eSIM-ul Holafly pentru Turcia folosește rețelele Avea / Fital pentru a oferi date și a conecta utilizatorii la internet. Acești furnizori sunt două dintre companiile mai mici, însă ar trebui să ofere o conectivitate și viteze de descărcare similare.

Iată planurile și prețurile pentru eSIM-ul Holafly pentru Turcia:

 • Date nelimitate valabil 5 zile – Preț: 85 RON (19 USD)
 • Date nelimitate valabil 7 zile – Preț: 121 RON (27 USD)
 • Date nelimitate valabil 10 zile – Preț: 153 RON (34 USD)
 • Date nelimitate valabil 15 zile – Preț: 211 RON (47 USD)
 • Date nelimitate valabil 20 zile – Preț: 243 RON (54 USD)
 • Date nelimitate valabil 30 zile – Preț: 288 RON (64 USD)
 • Date nelimitate valabil 60 zile – Preț: 378 RON (84 USD)

După cum vezi, aceste planuri sunt mult mai scumpe decât Airalo, așa că, dacă nu ai nevoie de date nelimitate, recomandăm Airalo în locul Holafly.

Ce este un eSIM?

Un eSIM, prescurtare pentru SIM încorporat, este o cartelă SIM digitală care este integrată într-un dispozitiv, cum ar fi un smartphone, tabletă sau smartwatch. Spre deosebire de cartelele SIM fizice tradiționale, un eSIM nu necesită inserarea sau eliminarea fizică a unei cartele din dispozitiv.

În schimb, eSIM-ul este integrat în hardware-ul dispozitivului și poate fi activat și programat de la distanță de un operator de rețea mobilă. Acest lucru permite utilizatorilor să treacă între diferite rețele mobile sau planuri fără a fi nevoie să schimbe fizic cartelele SIM.

Tehnologia eSIM oferă confort, flexibilitate și ușurință în utilizare, în special pentru călătorii sau persoanele care schimbă frecvent între diferite rețele mobile sau călătoresc internațional. Elimină necesitatea de a achiziționa și insera cartele SIM fizice, făcând mai convenabilă gestionarea multiplelor conexiuni mobile pe un singur dispozitiv.

Pentru a activa un eSIM, utilizatorii trebuie să scaneze un cod QR furnizat de operatorul de rețea mobilă sau să introducă manual detaliile de activare. Odată activat, dispozitivul se poate conecta la rețeaua mobilă aleasă și poate beneficia de servicii de voce, date și mesagerie, la fel ca și cu o cartelă SIM tradițională.

De ce să folosești un eSIM?

Există mai multe motive pentru care utilizarea unui eSIM poate fi benefică:

 • Confort: Cu un eSIM, nu trebuie să inseri sau să elimini fizic o cartelă SIM atunci când schimbi între rețele mobile sau planuri. Acest confort este deosebit de util pentru călătorii frecventi care pot avea nevoie să schimbe rețelele sau să utilizeze cartele SIM locale în diferite țări.
 • Funcționalitate dual SIM: eSIM-ul permite să ai funcționalitate dual SIM pe dispozitivul tău, ceea ce înseamnă că poți avea două numere mobile active pe același dispozitiv. Acest lucru poate fi util pentru separarea numerelor personale și de lucru sau pentru gestionarea multiplelor linii telefonice.
 • Economisirea spațiului: Deoarece eSIM-urile sunt integrate în dispozitiv, elimină necesitatea unui slot fizic pentru cartelă SIM. Acest lucru eliberează spațiu în dispozitiv, permițând producătorilor să facă dispozitive mai mici sau să utilizeze spațiul suplimentar pentru alte componente.
 • Provizionare la distanță: Cu eSIM-urile, activarea și gestionarea planurilor mobile pot fi realizate la distanță. Aceasta înseamnă că poți activa sau schimba un nou plan mobil fără a avea nevoie de o cartelă SIM fizică sau de a vizita un magazin. Oferă o mai mare flexibilitate și confort în gestionarea conectivității mobile.
 • Pregătirea pentru viitor: Pe măsură ce tehnologia eSIM continuă să câștige teren, tot mai multe rețele mobile și furnizori de servicii oferă suport pentru eSIM-uri. Folosind un dispozitiv compatibil cu eSIM, te asiguri că poți beneficia de noile servicii și oferte pe măsură ce devin disponibile.

În general, tehnologia eSIM oferă flexibilitate, confort și pregătire pentru viitor pentru conectivitatea mobilă, făcând-o o alegere atractivă pentru mulți utilizatori.

Telefoane compatibile cu eSIM

Tehnologia eSIM devine din ce în ce mai populară și este susținută de un număr tot mai mare de smartphone-uri și alte dispozitive. Iată câteva exemple de telefoane compatibile cu eSIM:

 • Seria Apple iPhone (iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 etc.): Apple a fost unul dintre primii adoptatori ai tehnologiei eSIM și oferă suport pentru eSIM pe diverse modele de iPhone.
 • Seria Google Pixel (Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5 etc.): Smartphone-urile Pixel de la Google suportă și ele funcționalitatea eSIM, permițând utilizatorilor să activeze și să utilizeze eSIM-uri.
 • Seria Samsung Galaxy (Galaxy S22, Galaxy Note 20 etc.): Multe dintre dispozitivele flagship ale Samsung vin acum cu suport pentru eSIM, permițând utilizatorilor să utilizeze tehnologia eSIM.
 • Dispozitivele OnePlus (OnePlus 7, OnePlus 8 etc.): OnePlus a inclus suport pentru eSIM în unele dintre modelele sale de smartphone-uri, oferind utilizatorilor flexibilitatea de a folosi eSIM-uri.
 • Motorola Razr (2020): Cea mai recentă iterație a emblematicului Motorola Razr dispune de compatibilitate eSIM, permițând utilizatorilor să utilizeze eSIM-uri pentru conectivitatea celulară.

Acestea sunt doar câteva exemple, iar lista de telefoane compatibile cu eSIM continuă să se extindă pe măsură ce tot mai mulți producători adoptă această tehnologie. Există o șansă foarte mare ca telefonul tău să susțină eSIM-uri, așa că, dacă nu ești sigur, recomandăm să cauți pe Google pentru a confirma înainte de a achiziționa unul.

Cum să folosești un eSIM

Folosirea unui eSIM este nouă pentru mulți călători, totuși, vestea bună este că este surprinzător de ușor de configurat – chiar și pentru cei mai puțin tehnici!

Iată un ghid general despre cum să folosești un eSIM:

 1. Verifică compatibilitatea eSIM: Asigură-te că dispozitivul tău susține funcționalitatea eSIM. Multe smartphone-uri, smartwatch-uri, tablete și alte dispozitive mai noi sunt compatibile cu eSIM, inclusiv toate iPhone-urile produse din 2018.
 2. Obține un eSIM: Există mai multe moduri de a obține un eSIM. Poți achiziționa un eSIM online de la un furnizor precum Airalo (pe care îl recomandăm) sau direct de la un operator de rețea mobilă. Unele dispozitive permit și scanarea unui cod QR furnizat de operatorul tău pentru a descărca profilul eSIM.
 3. Activează eSIM-ul: Furnizorul tău de eSIM îți va trimite instrucțiuni pentru activarea cartelei. Acest lucru va implica de obicei scanarea unui cod QR, introducerea unui cod de activare sau descărcarea profilului eSIM direct pe dispozitivul tău.
 4. Configurează eSIM-ul: Odată activat, dispozitivul tău te va ghida prin procesul de configurare a eSIM-ului. Acest lucru implică de obicei selectarea eSIM-ului ca plan mobil preferat, configurarea setărilor precum roaming-ul de date și introducerea oricăror detalii necesare de autentificare.
 5. Bucură-te de conexiune: Odată ce eSIM-ul este configurat, poți să îl folosești așa cum ai face cu o cartelă SIM fizică. Efectuează apeluri, trimite mesaje, navighează pe internet și folosește serviciile de date după cum este necesar. De asemenea, poți să comuți între profilurile eSIM dacă ai mai multe eSIM-uri instalate pe dispozitivul tău.

Roaming european în Turcia

Turcia nu este membru al Uniunii Europene (UE) sau al Spațiului Economic European (SEE), deși este o țară candidată potențială pentru aderarea la UE.

Din cauza acestui lucru, reglementarea Roam Like At Home a UE/SEE, care permite roaming-ul gratuit în țările UE/SEE, nu se aplică în Turcia. Prin urmare, dacă ai o cartelă SIM din UE/SEE, nu ar trebui să te aștepți să beneficiezi de roaming gratuit în timpul călătoriei în Turcia.

De asemenea, este important de reținut că cu o cartelă SIM din Turcia, nu poți beneficia de roaming gratuit în UE/SEE. Beneficiile de roaming oferite de reglementarea Roam Like At Home a UE/SEE sunt specifice statelor membre ale UE/SEE și nu se extind în Turcia.

Totuși, există o soluție pentru acest lucru dacă intenționezi să călătorești prin Europa!

eSIM Airalo EuroLink

Dacă vizitezi alte țări europene pe lângă călătoria ta în Turcia, ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui singur eSIM care va funcționa în mai multe țări.

Aici intervine eSIM-ul EuroLink de la Airalo. Acest eSIM oferă date care pot fi utilizate în 39 de țări din Europa, cu planuri care variază de la 7 zile la 180 de zile. Prin achiziționarea acestui eSIM, poți călători în toată Europa fără a pierde conectivitatea deloc.

Realmente, nu pot sublinia suficient cât de minunat este acest lucru!

Iată planurile și prețurile:

 • 1GB date valabil 7 zile – Preț: 22 RON (5 USD)
 • 3GB date valabil 30 zile – Preț: 58 RON (13 USD)
 • 5GB date valabil 30 zile – Preț: 89 RON (20 USD)
 • 10GB date valabil 30 zile – Preț: 164 RON (37 USD)
 • 50GB date valabil 90 zile – Preț: 446 RON (100 USD)
 • 100GB date valabil 180 zile – Preț: 826 RON (185 USD)

Performanța rețelelor mobile în Turcia

Acoperirea rețelelor mobile

Turcia are o acoperire extinsă a rețelelor mobile în întreaga țară, inclusiv în zonele urbane, orașe și chiar regiuni rurale. Principalii operatori de rețea mobilă din Turcia, cum ar fi Turkcell, Vodafone și Türk Telekom, oferă o acoperire cuprinzătoare în întreaga țară, asigurând servicii de voce și date fiabile.

În zonele urbane și destinațiile turistice populare, acoperirea rețelei este în general excelentă, oferind conectivitate rapidă 4G LTE și chiar 5G. Te poți aștepta la o acoperire bună în orașe precum Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya și Bodrum.

În zonele mai izolate sau rurale, acoperirea poate fi ușor limitată comparativ cu regiunile urbane, dar este totuși disponibilă în majoritatea zonelor. Este de menționat că unele regiuni izolate sau muntoase pot avea semnale mai slabe sau acoperire intermitentă.

Turkcell oferă cea mai bună acoperire de rețea mobilă dintre cei trei furnizori din Turcia, totuși, toți cei trei furnizori acoperă toate locațiile unde te-ai aștepta în mod realist să ai acoperire de rețea mobilă ca și călător.

Viteza rețelelor mobile

Conform Speedtest, Turkcell are cele mai rapide viteze de descărcare pe mobil dintre cele trei rețele principale din Turcia, cu o viteză medie de descărcare de 51.76 Mbps. Aceasta este urmată de Turk Telekom la 28.4 Mbps și Vodafone la 16.83 Mbps.

Turk Telekom are cea mai mică latență multi-server la 38ms comparativ cu Turkcell la 41ms și Vodafone la 45ms.

Aceasta înseamnă că Turkcell îți va permite să descarci fișiere mari mai repede decât celelalte rețele, cum ar fi pentru streaming video, în timp ce Turk Telekom va avea o latență mai mică între acțiunile pe care le faci online, ceea ce este benefic pentru navigarea generală.

Experiența rețelelor mobile

OpenSignal a acordat cea mai bună experiență de rețea mobilă lui Turkcell, urmată de Turk Telekom și apoi Vodafone. Poți vizualiza rezultatele mai jos:

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp

Alte articole

Articole recente

Curiozitati, Resurse

S-ar putea să-ți placă

Scroll to Top