ALERTĂ: Vacanțele de vară în Grecia, oprite de incendii devastatoare – Ce trebuie să știi!

Cuprins

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Grecia, afectând grav cinci regiuni cu risc ridicat de incendiu: Attica, Grecia Centrală (Boeoția și Evia), Pelopones (Argolis, Corintia, Messinia) și Grecia de Vest (Ilia. În timp ce turiștii își planifică vacanțele în această țară însorită, mulți sunt îngrijorați de siguranța călătoriilor în diverse regiuni.

Incendiile devastatoare, declanșate de căldura extremă, au provocat pagube catastrofale în destinații turistice populare, ducând la evacuări masive atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Situația se schimbă rapid, iar autoritățile locale au clasificat diferite zone ale Greciei în funcție de nivelurile de risc de incendiu, cu coduri de avertizare variind de la galben la roșu.

Zonele cu Risc Ridicat

  1. Attica: Regiunea în care se află capitala Greciei, Atena, se confruntă cu un risc ridicat de incendii, iar călătorii în această zonă trebuie să fie extrem de atenți și să urmeze cu strictețe sfaturile autorităților.
  2. Grecia Centrală (Boeoția și Evia): În această regiune centrală a Greciei, incendiile de vegetație au devenit o amenințare semnificativă, iar turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să evite zonele afectate.
  3. Pelopones (Argolis, Corintia, Messinia): Peninsula Pelopones se confruntă cu un risc ridicat de incendii, iar călătorii în această zonă trebuie să fie vigilenți și să respecte măsurile de siguranță.
  4. Grecia de Vest (Ilia): Regiunea Ilia din Grecia de Vest se confruntă cu riscul de izbucnire a incendiilor de vegetație, iar turiștii ar trebui să monitorizeze situația înainte și în timpul călătoriei.

Zone Mai Sigure

În timp ce există zone cu un risc ridicat de incendii, există și destinații mai sigure pentru turiști. Conform informațiilor recente, Santorini și Mykonos sunt considerate a fi la un risc mai scăzut, iar călătoriile spre și dinspre aceste insule nu sunt afectate în prezent. Cu toate acestea, chiar și în aceste zone mai sigure, turiștii trebuie să rămână informați și să urmeze cu strictețe îndrumările autorităților locale pentru a-și proteja sănătatea și siguranța.

Impactul Asupra Turiștilor

Incendiile din Grecia au provocat evacuări masive atât pentru localnici, cât și pentru turiști. În cazul în care vă aflați în Grecia în timpul unui incendiu de vegetație sau în apropierea unei zone afectate, respectați cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și urmăriți cu atenție sursele oficiale de informare publică pentru actualizări.

Ministerul Afacerilor Externe al României informează cetățenii români despre codul roșu de caniculă și pericolul de incendii de vegetație în Grecia și recomandă cetățenilor să se informeze înainte de călătorie și să evite zonele cu focare de incendii sau cu un risc iminent de izbucnire a acestora.

În situația actuală, se recomandă turiștilor români să fie pregătiți și să ia măsuri de precauție pe baza celor mai recente informații meteo și avertizărilor oficiale. Codurile de avertizare galben, portocaliu și roșu indică nivelul de risc, iar turiștii trebuie să acționeze în consecință:

  • Cod Galben: Informați-vă cu cele mai recente buletine meteo. Se așteaptă unele efecte minore în activitățile în aer liber.
  • Cod Portocaliu: Fiți pregătiți și luați măsuri de precauție pe baza celor mai recente informări meteo. Așteptați și fiți pregătiți, deoarece sunt așteptate unele efecte în zilele lucrătoare și în activitățile în aer liber.
  • Cod Roșu: Luați măsuri preventive, fiți vigilenți și acționați în conformitate cu sfaturile autorităților competente. Verificați prognozele meteo și așteptați-vă la un impact semnificativ asupra activităților zilnice.
Harta Greciei cu zonele cu risc de incendiu FOTO emy.gr

Turiștii români care se află în Grecia și observă producerea unui incendiu de vegetație sunt rugați să anunțe imediat evenimentul la numerele de telefon de urgență 112 sau 199 pentru serviciul de pompieri.

În situații de urgență sau dificile, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088. De asemenea, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Este esențial ca turiștii români să se informeze din surse oficiale, să fie responsabili și să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și recomandările MAE pentru a-și asigura siguranța și a evita situațiile periculoase pe timpul călătoriei.

Acest articol combină informații relevante din sursele oficiale și media pentru a furniza turiștilor români sfaturi importante privind siguranța călătoriilor în Grecia în contextul incendiilor devastatoare. Este esențial ca turiștii să fie informați și să acționeze responsabil pentru a se bucura de o călătorie sigură și plăcută.

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp

Alte articole

Articole recente

Curiozitati, Resurse

S-ar putea să-ți placă

Scroll to Top