Capitale europene de vizitat în februarie – Evenimente și Obiective culturale

Cuprins

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Unde să mergi în februarie în Europa?

În căutarea unei aventuri de neuitat, ai ajuns în locul potrivit! Unde să mergi în februarie în Europa devine o dilemă plină de opțiuni fascinante. Descoperă alături de noi cele mai incitante capitale europene de vizitat în februarie, explorează orașe cu farmec aparte și pregătește-te pentru un city break în mijlocul iernii, savurând atmosfera distinctă a destinațiilor europene. Februarie aduce oportunitatea perfectă pentru călătoriile romantice în Europa. Cu întrebările călătorilor români în minte, propun o incursiune în destinații de neuitat, de la capitale europene pline de farmec, la orașe încântătoare și opțiuni ideale pentru un city break de poveste. Descoperă răspunsuri la întrebările esențiale – unde să mergi, ce capitale europene să explorezi, ce orașe să vizitezi, cum să transformi luna februarie într-un city break perfect și ce țări să incluzi pe lista ta de destinații. Haide să descoperim împreună cele mai atrăgătoare țări și orașe de vizitat în această perioadă unică a anului.

Capitale europene de vizitat in februarie:

1. Praga, Cehia

Praga, bijuteria boemă a Europei Centrale, te întâmpină în februarie cu un farmec aparte. O vizită la Castelul Praga și Piața Orașului Vechi te poartă într-o călătorie în timp, iar străduțele pavate cu arhitectură medievală te duc pe urmele unei istorii bogate. Podul Carol oferă priveliști magice ale Vltavei. În februarie, te poți bucura de Festivalul Internațional de Film și de atmosfera unică a târgului de Crăciun, încheiat cu un spectacol de artificii uimitor. În ceea ce privește cazarea, poți alege între hoteluri în inima orașului sau zone mai liniștite. Cu bugetul bine gestionat, vei descoperi că restaurantele locale sunt o adevărată delicatesă.

Farmecul istoric

 • Castelul Praga și Piața Orașului Vechi.
 • Străduțe pavate cu arhitectură medievală.
 • Podul Carol și priveliștea Vltavei.

Evenimente în februarie

Iată câteva evenimente interesante care vor avea loc în Praga în luna februarie 2024:

 • Festivalul de muzică clasică: Acest festival va avea loc la Praga în perioada 1-29 februarie 2024. Festivalul va fi un loc de întâlnire pentru iubitorii de muzică clasică din întreaga lume și va include concerte, recitaluri și alte evenimente muzicale.
 • Festivalul de film de la Praga: Acest festival va avea loc la Praga în perioada 20-28 februarie 2024. Festivalul va fi un loc de întâlnire pentru cinefili și va include proiecții de filme, discuții și alte evenimente legate de film.
 • Festivalul de artă contemporană: Acest festival va avea loc la Praga în perioada 15-29 februarie 2024. Festivalul va fi un loc de întâlnire pentru artiști și colecționari de artă și va include expoziții, prezentări și alte evenimente legate de artă contemporană.
 • Festivalul de bere: Acest festival va avea loc la Praga în perioada 1-29 februarie 2024. Festivalul va fi un loc de întâlnire pentru iubitorii de bere și va include degustări de bere, mâncare tradițională și alte evenimente legate de bere .

Cazare și Costuri

 • Alegerea cazării în Praga oferă variante pentru toate preferințele și bugetele. Hotelurile din zona centrală sunt potrivite pentru cei care doresc acces facil la principalele atracții, cum ar fi Castelul Praga și Piața Orașului Vechi. Pentru cei care preferă o atmosferă mai liniștită, zonele periferice oferă opțiuni diverse. De asemenea, cazări prin platforme precum Booking și Airbnb permit călătorilor să găsească oferte personalizate și să se bucure de experiențe autentice în inima acestui oraș istoric.
 • Descoperirea bogăției gastronomice și culturale a Pragăi în februarie poate fi gestionată eficient cu o planificare atentă a bugetului. Restaurantele locale, cu specific boem, oferă opțiuni pentru toate gusturile, iar bugetul pentru mâncare poate fi adaptat preferințelor personale. Pe lângă deliciile culinare, există activități culturale diverse, cum ar fi festivalul de film, târgul de Crăciun și concerte de muzică clasică la Rudolfinum. Planificarea bugetului pentru astfel de experiențe contribuie la o călătorie memorabilă și plină de descoperiri în Praga.

2. Viena, Austria

Viena, capitala muzicii clasice, te întâmpină în februarie cu splendoare imperială. Palatul Schönbrunn și Grădinile Belvedere te transportă în lumea aristocrației, iar Opera de Stat din Viena și Stadtpark sunt puncte de atracție muzicală și arhitecturală. Nu rata deliciile culinare locale, precum strudelul de mere și cafeaua vieneză. Transportul este ușor, cu zboruri directe sau trenuri rapide din București. Alegerea între hoteluri și pensiuni oferă variante pentru fiecare buget, iar transportul local, precum U-Bahn și tramvaie, este eficient.

Evenimente în februarie

Iată câteva evenimente interesante care vor avea loc în Viena în luna februarie 2024:

 • Carnavalul de la Viena: Carnavalul de la Viena este un eveniment anual care are loc în perioada 20 ianuarie – 25 februarie 2024. Acesta este un eveniment plin de culoare și muzică, cu parade, baluri și alte activități festive.
 • Conferința internațională de inginerie, tehnologie și inovație: Această conferință va avea loc la Viena în perioada 25-27 februarie 2024. Conferința va fi un loc de întâlnire pentru cercetători, ingineri și alți profesioniști din domeniul tehnologiei și inovației.
 • Turul de vinuri din pădurea Vienei: Acest tur de vinuri oferă ocazia de a descoperi vinurile de calitate superioară din regiunea Vienei. Turul include o vizită la podgorii, o degustare de vinuri și o plimbare prin pădurea Vienei.
 • Turul de artă Art Nouveau: Acest tur de artă oferă ocazia de a explora arhitectura Art Nouveau din Viena. Turul include o vizită la clădiri celebre precum Palatul Stoclet și Casa Otto Wagner.

Splendoarea imperială

 • Palatul Schönbrunn și Grădinile Belvedere.
 • Opera de Stat din Viena și Stadtpark.
 • Hundertwasserhaus, o bijuterie arhitecturală.

Bucătărie locală

 • Strudel de mere și cafea vieneză.
 • Vizită la Naschmarkt pentru delicii locale.
 • Rezervă la un Heuriger pentru experiența culinară autentică.

Călătorie și Conexiuni

 • Zboruri directe sau trenuri rapide din București.
 • U-Bahn și tramvaie pentru transport local.

3. Roma, Italia

În februarie, aroma de pizza și gelato umple străzile istorice ale Romei. Colosseum, Forumul Roman și Pantheonul te duc în călătorie prin istorie, iar Galeria Borghese și Capela Sixtină satisfac apetitul cultural. În ceea ce privește costurile, găsești opțiuni de cazare aproape de atracții și estimări pentru bilete de intrare și mâncare. Experimentează bucuria unei plimbări seara pe străzile luminate și descoperă romantismul Romei în februarie.

Evenimente în februarie

Iată câteva evenimente interesante care vor avea loc în Roma în luna februarie 2024:

 • Winter with a taste of spring: Februarie este o lună minunată pentru a vizita Roma, deoarece vremea este încă rece, dar începe să se simtă primăvara. Puteți explora atracțiile turistice ale orașului, cum ar fi Colosseum-ul, Forumul Roman și Vaticanul, fără a fi aglomerat de mulțime.
 • Concerte și evenimente culturale: În luna februarie, Roma găzduiește o serie de concerte și evenimente culturale. De exemplu, puteți verifica site-ul oficial al Operei din Roma pentru a vedea programul de spectacole. De asemenea, puteți verifica site-ul AllEvents pentru a vedea o listă completă a evenimentelor care au loc în oraș.
 • Turul de artă: Dacă sunteți interesat de artă, puteți lua un tur al galeriilor și muzeelor celebre din Roma, cum ar fi Galeria Borghese și Muzeul Vaticanului. Acestea sunt locuri minunate pentru a vedea capodopere ale artei italiene și internaționale.
 • Festivalul de film: În luna februarie, Roma găzduiește Festivalul Internațional de Film de la Roma. Acesta este un eveniment important pentru cinefili și include proiecții de filme, discuții și alte evenimente legate de film.

Arome italiene

 • Pizza napoletană și gelato la fiecare colț de stradă.
 • Piața Navona și trattorii tradiționale.
 • Plimbare pe străzile istorice către Fontana di Trevi.

Obiective culturale

 • Colosseum, Forumul Roman și Pantheon.
 • Galeria Borghese și Capela Sixtină.
 • Vizită la Castel Sant’Angelo pentru vedere panoramică.

Cazare și călatorie

 • Opțiuni de cazare în apropierea atracțiilor principale.
 • Sistemele de transport locale, cum ar fi metroul, autobuzele si tramvaiele, faciliteaza deplasarile in oras si catre obiectivele turistice. Pentru o experienta autentica, plimba-te pe strazile pietonale si piatetele cochete, admirand arhitectura clasica, precum si atmosfera vie a locurilor pline de istorie.

4. Lisabona, Portugalia

Lisabona, cu plajele sale linștite și atmosfera boemă, este o alegere excelentă în februarie. Carnavalul colorat și târgurile de la Feira da Ladra aduc un plus de energie. Lisabona este un loc ideal pentru a gusta pasteis de nata și vin verde. Optează pentru plimbări pe plajă la Carcavelos și bucură-te de serile pline de fado în cartierele istorice. Caută cazare în zonele apropiate de atracții și fii pregătit să explorezi cu tramvaiele locale.

Evenimente în februarie

Iată câteva dintre evenimentele importante care vor avea loc în Lisabona în februarie 2024:

 • Carnavalul de la Lisabona: Carnavalul din Lisabona este sărbătorit pe tot cuprinsul Portugaliei cu focuri de artificii și parade. În 2024, carnavalul se concentrează în jurul Avenida da Liberdade și are loc pe 28 februarie.
 • Parada Modei la Lisabona: Acesta este cel mai important eveniment legat de modă din Lisabona și are loc în diferite locații din întregul oraș. Parada Modei are loc pe 31 martie.
 • Festivalul de muzică clasică: Acest festival va avea loc la Lisabona în perioada 1-29 februarie 2024. Festivalul va fi un loc de întâlnire pentru iubitorii de muzică clasică din întreaga lume și va include concerte, recitaluri și alte evenimente muzicale.
 • Festivalul de film de la Lisabona: Acest festival va avea loc la Lisabona în perioada 20-28 februarie 2024. Festivalul va fi un loc de întâlnire pentru cinefili și va include proiecții de filme, discuții și alte evenimente legate de film.

Liniște pe plaje

 • Plaja Carcavelos și promenada pe lângă ocean.
 • Bairro Alto pentru viața de noapte animată.
 • Vizită la Cabo da Roca pentru priveliști impresionante.

Obiective culturale

 • Muzeul Național de Artă Antică (Museu Nacional de Arte Antiga): Acest muzeu impresionant găzduiește o colecție vastă de artă portugheză și europeană, inclusiv picturi, sculpturi, mobilier și arte decorative. Printre exponatele remarcabile se numără lucrări ale unor maeștri precum Hieronymus Bosch și Albrecht Dürer.
 • Mănăstirea Jerónimos (Mosteiro dos Jerónimos): O capodoperă a arhitecturii manueline, această mănăstire din secolul al XVI-lea este un monument impresionant dedicat exploratorilor portughezi. Intricatele detalii arhitecturale și sculpturile detaliu fac din acest loc un simbol al bogatei istorii maritime a Portugaliei.
 • Castelul São Jorge (Castelo de São Jorge): Aflat pe vârful unei coline, acest castel medieval oferă nu doar priveliști spectaculoase asupra orașului și a râului Tejo, dar și o incursiune în istoria Lisabonei. Cetatea și zidurile fortificate au fost martore la diverse perioade istorice, iar astăzi vizitatorii pot explora ruinele, grădinile și turnurile pentru a înțelege mai bine trecutul orașului.

Sfaturi pentru turiști

 • Utilizarea tramvaielor pentru a explora orașul.
 • Proba de pasteis de nata și vin verde.

5. Berlin, Germania

Între istorie și modernitate, Berlinul te cucerește în februarie. Zidul Berlinului, Checkpoint Charlie și East Side Gallery sunt martori ai istoriei recente. Piața Alexanderplatz și Televizorul din Berlin completează tabloul urban. Muzeul Pergamon și cluburile subterane te așteaptă să descoperi cultura vibrantă. Cu o gamă variată de prețuri pentru cazare și opțiuni culinare, Berlinul te surprinde plăcut.

Evenimente în februarie

 • Slaughter to prevail1: Un eveniment artistic impresionant, va avea loc în orașul vibrant Berlin pe data de 5 februarie 2024. Evenimentul promite o experiență de neuitat pentru toți participanții. Biletele sunt la un preț rezonabil de 114,16 €1.
 • Drag me to the Moon: Experimentați un spectacol de drag uimitor cu ‘Drag me to the Moon’ la Theater Verlängertes Wohnzimmer din Berlin. Alăturați-vă nouă pe 20 februarie 2024, la Frankfurter Allee 91, 10247 Berlin, pentru acest eveniment de neuitat. Biletele sunt disponibile pentru intervalul de prețuri de 14,71 € – 16,82 €.
 • Dan Pulzello, Comedy in English: Un spectacol de comedie în limba engleză prezentat de Dan Pulzello. Detaliile exacte ale evenimentului nu sunt disponibile în acest moment, dar vă recomand să verificați periodic pentru actualizări.
 • Britzer Baumblüte: Un festival de primăvară care sărbătorește înflorirea copacilor în Britz, un cartier din Berlin. Deși acest eveniment are loc de obicei în aprilie, pregătirile și evenimentele preliminare pot începe în februarie.

Modern și istoric

 • Zidul Berlinului și Checkpoint Charlie.
 • East Side Gallery și atmosfera boemă din Friedrichshain.
 • Piața Alexanderplatz și Televizorul din Berlin.

Cultură Urbană

 • Muzeul Pergamon și galeriile de artă din Mitte.
 • Experiența cluburilor subterane și scenei muzicale alternative.
 • Grădina zoologică din Berlin și Tiergarten pentru relaxare.

Buget și Cheltuieli

 • În ceea ce privește cazarea și mesele, Berlinul oferă o gamă variată de opțiuni pentru toate bugetele. Poți găsi hoteluri și pensiuni în diferite zone ale orașului, iar restaurantele locale acoperă diverse preferințe culinare. Gama de prețuri poate varia, dar există opțiuni pentru toate gusturile.
 • Pentru a explora cultura și istoria bogată a orașului, poți avea cheltuieli suplimentare pentru biletele de intrare la muzee și evenimente culturale. Acestea pot include vizite la muzeele de artă, expoziții temporare, sau participarea la evenimente speciale. Însă, merită investiția pentru a experimenta în profunzime bogăția culturală a Berlinului.

6. Atena, Grecia:

În februarie, Atena te surprinde cu istorie și cultură. Acropola, Agora Antică și Templul lui Zeus sunt puncte de referință istorice, în timp ce Plaka și Monastiraki oferă atmosferă autentică. Bucătăria grecească, cu moussaka și gyros, te va încânta. Găsești cazare în apropierea siturilor istorice și mijloace de transport ușor de utilizat.

Evenimente în februarie

 • Târgul Internațional nr. 30 pentru Mașinării, Echipamente și Furnizări Agricole organizat de HELEXPO, care va avea loc între 1 și 4 februarie 2024 la Centrul Internațional de Expoziții și Congrese din Thessaloniki.
 • Expoziția nr. 35 de Articole Turistice – Cadouri – Artă Populară – Modă & Accesorii organizată de Alfaexpo, care va avea loc între 18 și 19 februarie 2024 la Centrul Internațional de Expoziții și Congrese din Thessaloniki.
 • Expoziția Internațională nr. 36 pentru Bijuterii, Ceasuri și Orologii, Pietre Prețioase, Mașinării, Echipamente organizată de HELEXPO, care va avea loc între 23 și 26 februarie 2024 la Metropolitan Expo – Atena, Grecia.
 • Expoziția Internațională nr. 11 pentru Brutărie, Cofetărie, Materii Prime, Echipamente & Produse organizată de HELEXPO, care va avea loc între 24 și 26 februarie 2024 la Centrul Internațional de Expoziții și Congrese din Thessaloniki.

Orașul antic

 • Acropola și Partenonul pentru priveliști uimitoare.
 • Plimbare prin cartierele Plaka și Monastiraki.
 • Teatrul lui Dionysos și Odeonul lui Herodes Atticus.

Culinar și Cultural

 • Moussaka și suvlaki în taverna tradițională.
 • Vizită la Piața Monastiraki pentru cumpărături.
 • Participare la festivalurile locale în februarie.

Călătorie și Sfaturi

 • Pentru a experimenta în mod eficient destinațiile din Atena, poți folosi metro-ul și autobuzele, care sunt modalități convenabile de transport. Aceste opțiuni asigură acces facil la obiectivele turistice și facilitează explorarea în profunzime a locurilor frumoase.
 • În plus, când te afli în târguri sau magazine locale, abordarea negocierilor înțelepte te poate ajuta să obții prețuri mai bune pentru suveniruri, obiecte de artizanat sau alte produse tradiționale. Este o modalitate de a interacționa cu localnicii și de a obține experiențe autentice în timpul călătoriei tale în Atena.

7. Amsterdam, Olanda

Amsterdamul în februarie dezvăluie un farmec intim. Canalele sale înghețate, muzeele celebre precum Rijksmuseum și Casa Anne Frank, precum și cartierele boeme, Red Light District și Jordaan, fac din oraș o experiență captivantă. Bicicletele și tramvaiele facilitează explorarea, iar gustările locale, cum ar fi stroopwafels și haring, îți vor încânta papilele gustative. Găsești cazare convenabilă în apropierea centrului istoric.

Evenimente în februarie

 • Amaze Amsterdam – O experiență audio-vizuală imersivă cu 7 etape care variază de la intense, interactive la relaxante. Our House – Un muzeu al culturii muzicii electronice în centrul Amsterdamului.
 • Da Vinci Genius – O nouă experiență de artă imersivă care prezintă lucrările lui Leonardo Da Vinci, inclusiv Mona Lisa și Cina cea de Taină.
 • Fabrique des Lumières – Expoziții imersive ale artiștilor clasici, moderni și contemporani folosind tehnologie de ultimă oră cu proiecții de lumină și muzică.
 • Destination Cosmos – O expoziție vizuală tematică spațială imersivă care te duce printr-un labirint de stele, planete, nebuloase și supernove.
 • STRAAT – O experiență unică. Cel mai mare muzeu de artă stradală și graffiti din lume într-un depozit de 8.000m² la cheiul NDSM și prezentând aproximativ 150 de opere de artă, toate realizate la fața locului.
 • Nxt Museum – Primul muzeu de „artă a noilor media” din Olanda, care are expoziții imersive la scară largă, multisenzoriale.
 • Madame Tussauds Amsterdam – Întâlniți-vă cu celebritățile vizitând muzeul de ceară extrem de popular de pe Piața Dam.
 • Amsterdam Dungeon – Spectacol interactiv cu actori excelenți și participare a publicului.
 • RTXP Amsterdam – Un muzeu de experiență artistică distractiv și ciudat în Amsterdam care arată replici ale celor 50 de cele mai faimoase picturi din lume.
 • Van Gogh Museum – Muzeul popular cu cea mai mare colecție de picturi ale lui Vincent van Gogh

Canale și cultură

 • Croaziera pe canale și podurile pitorești.
 • Muzeele Van Gogh și Rijksmuseum.
 • Zona De Pijp pentru viața de noapte vibrantă.

Evenimente speciale

 • Festivalul de Lumină Amsterdam în februarie.
 • Târgurile de flori încep să apară în seră.
 • Café-uri pentru degustarea brânzeturilor locale.

Cazare și Bucătărie

 • Amsterdamul, cu atmosfera sa boemă și canalele romantice, îți oferă opțiuni variate pentru cazare și gastronomie. Poți alege să te cazezi în case plutitoare pitorești sau în hoteluri boutique, oferindu-ți o experiență autentică a orașului.
 • Bucătăria locală este plină de surprize culinare, iar restaurantele din Amsterdam îți vor răsfăța papilele gustative cu gustări olandeze și specialități locale. Descoperă atmosfera vibrantă a piețelor și a teraselor locale pentru a savura bucătăria olandeză într-un cadru autentic și relaxant.

8. Dublin, Irlanda

Dublinul în februarie emană atmosfera primitoare a Irlandei. Temple Bar, Castelul Dublin și Catedrala Sf. Patrick sunt locuri de interes. Pub-urile tradiționale, unde poți savura un Guinness, și muzica live aduc vibrație orașului. Cazarea în apropierea centrului istoric îți oferă acces facil la distracție și cultura locală.

Evenimente în februarie

Dublin, capitala Irlandei, va găzdui o serie de evenimente interesante în februarie 2024. Iată câteva dintre ele:

 1. Alan McGee DJ Set and Noel Gallagher’s High Flying Carpets: Alan McGee, un DJ renumit, proprietar de casă de discuri și manager muzical, a avut un impact semnificativ asupra industriei muzicale. Evenimentul va avea loc pe 9 februarie 2024.
 2. Comedians Without Borders: Monthly International Stand Up Comedy: Este cel mai important eveniment de comedie din Irlanda, prezentând o selecție excepțională de comedienți talentați din întreaga lume. Evenimentul va avea loc pe 3 februarie 2024.
 3. The Hardware Show 2024: Un eveniment major în industria hardware-ului, care va avea loc între 18 și 19 februarie 2024.
 4. World Hijab Day 2024: Un eveniment care celebrează diversitatea și înțelegerea, programat pentru 1 februarie 2024.
 5. Wildfire Ireland – Wildnight 2024: Un eveniment de noapte sălbatică programat pentru 2 februarie 2024.

Atmosfera prietenoasă

 • Temple Bar pentru muzică live și atmosfera animată.
 • Parcul St. Stephen’s Green pentru plimbări relaxante.
 • Castelul Dublin și Cartierul Georgian.

Sfaturi de Călătorie

 • Folosirea Dublinbikes pentru explorare.
 • Participarea la sesiuni de muzică tradițională în pub-uri.
 • Încercarea de preparate irlandeze în pub-uri locale.

Costuri și Buget

 • Dublin, cu farmecul său irlandez autentic, îți oferă variante diverse pentru cazare și experiențe de ospitalitate. Poți alege între hosteluri prietenoase sau hoteluri de lux, în funcție de preferințele tale și bugetul disponibil.
 • Pentru a-ți planifica cheltuielile cu înțelepciune, ia în considerare estimările pentru cheltuielile de ospitalitate și distracție. Descoperă bucatele locale în pub-urile tradiționale și lasă-te învăluit de atmosfera vibrantă a orașului. Alegând variantele potrivite pentru cazare și distracție, vei experimenta autenticitatea și ospitalitatea din Dublin.

9. București, România

București, capitala vibrantă a României, te așteaptă cu brațele deschise în februarie. Descoperă farmecul Pieței Unirii și al Centrului Vechi, locuri ideale pentru distracție și explorare. Parcul Herăstrău și Muzeul Satului oferă o incursiune în natură și cultura românească. La Ateneul Român și Catedrala Patriarhală, te vei bucura de arhitectură și spiritualitate. Bucătăria locală te îmbie cu mâncăruri tradiționale precum mămăligă cu brânză, iar terasele și târgurile sunt locuri ideale pentru a savura atmosfera orașului. Cu o varietate de opțiuni de cazare și evenimente locale, Bucureștiul se transformă într-o destinație perfectă pentru un city break în februarie.

Evenimente în februarie

București, capitala României, va găzdui o serie de evenimente interesante în februarie 2024. Iată câteva dintre ele:

 1. Dora Gaitanovici Acustic: Un concert acustic cu Dora Gaitanovici, programat pentru 2 februarie 2024.
 2. Chansons D’Amour: Un concert dedicat iubirii, programat pentru 3 februarie 2024.
 3. Nikos Vertis 2024: Un concert cu Nikos Vertis, programat pentru 8-9 februarie 2024.
 4. Alphaville: Concertul trupei Alphaville, programat pentru 11 februarie 2024.
 5. Adriano Celentano tribut show: Un spectacol tribut dedicat lui Adriano Celentano, programat pentru 13 februarie 2024.
 6. Bosquito – Valentine’s Day 2024: Un concert special de Ziua Îndrăgostiților cu trupa Bosquito, programat pentru 14 februarie 2024.
 7. Cirque du Soleil – OVO: Spectacolul de circ al celebrei trupe Cirque du Soleil, programat pentru 15-18 februarie 2024.
 8. Thomas Anders: Un concert cu Thomas Anders, programat pentru 15 februarie 2024.

Capitala noastră

 • Piața Unirii și Centrul Vechi pentru distracție.
 • Parcul Herăstrău și Muzeul Satului pentru natură și cultură.
 • Ateneul Român și Catedrala Patriarhală.

Bucătărie românească

 • Mămăligă cu brânză și sarmale în restaurante tradiționale.
 • Vinuri românești în terasele locale.
 • Piața Obor pentru produse tradiționale și târguri.

Cazare și Distracții

 • București, capitala vibrantă a României, îți oferă o gamă variată de opțiuni pentru cazare și distracții. Alege dintre hoteluri situate în diverse zone ale orașului, astfel încât să îți facilitezi accesul către principalele atracții sau să te bucuri de atmosfera specifică fiecărui cartier.
 • Pentru o experiență completă a vieții de noapte și a divertismentului, explorează evenimentele locale și cluburile care animă orașul. Indiferent de preferințele tale, Bucureștiul te surprinde cu variante pentru toate gusturile, de la petreceri energice până la evenimente culturale. Optând pentru cazare strategică și integrându-te în atmosfera vibrantă, vei descoperi că Bucureștiul are multe de oferit în materie de distracție și relaxare.

10. Barcelona, Spania

Barcelona, cu arhitectura sa modernistă, oferă o destinație însorită în februarie. Sagrada Familia, Parc Güell și Las Ramblas sunt doar câteva dintre atracțiile care te vor cuceri. Bucătăria catalană, cu tapas și paella, este o adevărată sărbătoare pentru simțuri. Alege între hoteluri în zona centrală sau apartamente în apropierea plajelor pentru o experiență completă.

Evenimente in februarie

Barcelona, un oraș vibrant și plin de cultură, va găzdui o serie de evenimente interesante în februarie 2024. Iată câteva dintre ele:

 1. Festes de Santa Eulalia: O sărbătoare a co-patronului orașului, care are loc la începutul lunii februarie și include parade, concerte și alte evenimente culturale¹.
 2. Carnaval: Celebrările de carnaval au loc în săptămânile care preced Postul Mare și includ costume colorate, muzică și dans¹.
 3. Llum BCN – Festivalul Luminilor: Un festival anual de lumină care are loc în diferite părți ale orașului, transformând Barcelona într-o imensă operă de artă. Festivalul va avea loc între 2 și 4 februarie 2024³¹.
 4. Concerte de top: Orașul plănuiește un calendar extins de concerte, cu ceva pentru toată lumea. Vor fi aduși artiști de calibru precum Bruce Springsteen, Simple Plan, Lana del Rey, J Balvin, Karol G, Maná, Depeche Mode, Olivia Rodrigo, Jonas Brothers, Bad Gyal, Luis Miguel și Marc Anthony.

Arhitectură și Plaje

 • Basilica Sagrada Familia și Parcul Güell.
 • Plajele Barceloneta și Port Vell.
 • Catedrala din Barcelona și cartierele gotice.

Cultură și Divertisment

 • Muzeele Picasso și MNAC.
 • Flamenco în El Born și Las Ramblas.
 • Barri Gòtic pentru atmosfera boemă.

Informații Practice

 • Descoperă Barcelona într-un mod eficient și plin de savoare cu carduri de transport și opțiuni accesibile pentru obiective turistice. Înarmat cu un card de transport, poți explora ușor orașul și principalele atracții.
 • Bucură-te de autenticitatea bucătăriei catalane în localuri specializate în tapas și paella.

11. Budapesta, Ungaria

Budapesta, cu priveliști asupra Dunării și băile termale, este fermecătoare în februarie. Castelul Buda, Parlamentul și Podul cu Lanțuri sunt atracții majore. Goulashul și deserturile ungurești trebuie incluse în experiența culinară. Optează pentru cazare în districtul V sau VI pentru acces facil la obiectivele turistice și distracția nocturnă.

Evenimente in februarie

Budapesta, capitala Ungariei, va găzdui o serie de evenimente interesante în februarie 2024. Iată câteva dintre ele:

 1. Festivalul Lampion al Anului Dragonului: Acest festival te transportă într-o lume colorată și fermecătoare, întâmpinând vizitatorii între 16 decembrie 2023 și 14 februarie 2024². Urmând lumina a sute de felinare în grădina și clădirea Biodome de pe Állatkerti körút, poți păși în lumea minunat de vibrantă a Anului Dragonului, capturând frumusețea diverselor animale.
 2. Carnavalul Urșilor în Grădina Zoologică: Grădina Zoologică din Budapesta, veche de 150 de ani, va avea un carnaval special concentrat pe toate lucrurile legate de urși, în primul weekend din februarie, cu programe distractive în Varázshegy/Magic Hill între orele 10.00 – 15.00 de vineri până duminică.
 3. Concerte de top: Orașul plănuiește un calendar extins de concerte, cu ceva pentru toată lumea.

O bijuterie a Europei Centrale

 • Podul cu Lanțuri și Bastionul Pescarilor pentru priveliști spectaculoase ale orașului.
 • Băile Gellért și Băile Széchenyi pentru o experiență relaxantă și culturală.
 • Parlamentul Ungariei și Piața Eroilor pentru explorarea istoriei și a arhitecturii grandioase.

Bucătărie maghiară

 • Gulașul tradițional și Lángos, un fel de pâine prăjită, sunt must-try în restaurantele locale.
 • Vinurile Tokaj și Unicum, un lichior emblematic, sunt opțiuni pentru experiențe gastronomice de neuitat.
 • Piața Centrală și Festivalul Strudelului pentru delicatese locale și târguri tradiționale.

Cazare și Distracții

 • O varietate de hoteluri în diferite zone ale orașului, de la centrul istoric la malul Dunării.
 • Evenimentele locale și cluburile oferă posibilități diversificate de distracție în Budapesta.

City break în februarie

Alegerea destinației pentru călătoria ta în luna iubirii poate fi provocatoare, dar Europa îți oferă un colaj divers de experiențe. Cu atât de multe orașe de vizitat în februarie, oferind city break-uri pline de magie și cultură, poți fi sigur că aventura ta va fi una de neuitat. Așadar, ia decizia potrivită pentru tine și pornește în călătoria ta europeană, explorând tărâmuri fascinante și descoperind frumusețea specifică lunii februarie în Europa!

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp

Alte articole

Articole recente

City Breaks, Exploreaza, Ghid calatorie, Locuri
City Breaks, Exploreaza, Ghid calatorie

S-ar putea să-ți placă

Scroll to Top