20 de locuri de pe Terra care arata ca din alta lume: vei ramane uimit de frumusetea acestor taramuri incredibile

Cuprins

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

In calatoria noastra prin lume, ne-am intalnit cu locuri care ne-au lasat cu gura cascata si care ne-au facut sa ne simtim ca si cum am fi pasit pe o alta planeta. De la lacuri salbatice si vai glaciare, la canioane si formatiuni rosii, aceste taramuri sunt adevarate oaze ale frumusetii naturale. In acest articol, va vom prezenta cele mai impresionante 20 de locuri de pe Terra care arata ca din alta lume. Fiecare dintre aceste locatii ofera o experienta unica si oportunitati de explorare si descoperire. Atat pentru calatorii in cautarea aventurii, cat si pentru iubitorii de natura, aceste taramuri sunt un must see. Suntem siguri ca dupa ce veti citi acest articol, va veti dori sa vizitati fiecare dintre aceste locuri si sa descoperiti frumusetea lor uimitoare cu proprii ochi.

1. Lacul salin de la Uyuni, Bolivia

Acest lac salin imens arata ca o alta planeta, cu apa cristalina si nisipuri albe, care reflecta cerul si creaza un peisaj ca din alta lume.

Salina de la Uyuni este cea mai mare salina din lume, acoperind aproximativ 10.582 de km patrati. In timpul sezonului de ploaie, salina se umple cu apa si se transforma intr-un lac salin imens, care poate fi navigat cu barca. Pe timpul verii, apa se evapora si lasa in urma un peisaj albastru cristalin, care poate fi vazut din sateliti.

2. Valea de gheata de la Fox, Noua Zeelanda

Aceasta vale glaciara impresionanta arata ca o lume extraterestra, cu gheata albastra si stanci de calcar care se ridica din mijlocul ei.

Valea Fox este una dintre cele mai accesibile vai glaciare din Noua Zeelanda si ofera turistilor oportunitati de a se plimba pe gheata si a vedea formatiunile glaciare. Pe langa aceasta, se poate face si o plimbare cu barca pe lacul Fox, unde se poate vedea gheata care se topeste din vale.

3. Parcul National Cinque Terre, Italia

Acest parc national cu coasta stancoasa si satucurile colorate arata ca o lume fantezista, cu apa cristalina si case pitoresti.

Parcul National Cinque Terre este situat pe coasta de vest a Italiei si este format din cinci sate pitoresti: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore. Parcul este cunoscut pentru plajele sale pitoresti, pentru traseele de drumetie si pentru vinurile sale locale.

4. Insula Socotra, Yemen

Insula aceasta izolata din Oceanul Indian este acasa pentru plante si animale unice, care arata ca din alta lume, precum dragonul de mare si arborele de jad.

Insula Socotra este situata in Oceanul Indian si este casa pentru o varietate de specii unice de plante si animale, precum dragonul de mare si arborele de jad. Este considerata una dintre cele mai neobisnuite insule din lume si ofera oportunitati unice de explorare si snorkeling.

5. Lacul Hillier, Australia

Acest lac roz intens arata ca o alta planeta, cu nisipul alb si copaci verzi care se reflecta in apa roz.

Lacul Hillier este un lac salin din Western Australia, cunoscut pentru culoarea sa roz intens. Nu se cunoaste inca o cauza exacta pentru aceasta culoare, dar se presupune ca ar fi datorata unor microorganisme unice care traiesc in lac. Pe langa culoarea sa, lacul ofera si oportunitati de plimbare cu barca si de explorare a naturii din jur.

6. Parcul National Plitvice, Croatia

Acest parc national cu lacuri si cascade arata ca o lume de basm, cu ape cristaline si vegetatie luxurianta.

Parcul National Plitvice este un parc national din Croatia, cunoscut pentru lacurile sale cristaline si cascadele sale impresionante. Parcul ofera oportunitati de drumetie pe trasee bine marcate si de vizitare a speciilor unice de animale si plante din zona.

7. Parcul National Zhangye Danxia, China

Acest parc national cu formatiuni rosii si galbene arata ca o alta planeta, cu stanci colorate si forme unice.

Parcul National Zhangye Danxia este un parc national din China, cunoscut pentru formatiunile sale rosii si galbene unice, care au fost create prin eroziunea solului de-a lungul milioanelor de ani. Parcul ofera oportunitati de explorare a peisajelor unice si de fotografiere a acestora.

8. Insula de Gheata de la Spitsbergen, Norvegia

Aceasta insula din arhipelagul Svalbard arata ca o lume glaciara, cu gheata si zapada care se intinde peste tot.

Insula de gheata Spitsbergen este situata in arhipelagul Svalbard si este casa pentru o varietate de animale salbatice, precum ursii polari si pescarusii de gheata. Insula ofera oportunitati unice de explorare a ghetarilor si de vedere a vietii salbatice.

9. Parcul National Bryce Canyon, SUA

Acest parc national cu formatiuni rosii si galbene arata ca o alta planeta, cu stanci colorate si forme unice.

Parcul National Bryce Canyon este un parc national din SUA, cunoscut pentru formatiunile sale rosii si galbene unice, care au fost create prin eroziunea solului de-a lungul milioanelor de ani. Parcul ofera oportunitati de explorare a peisajelor unice si de fotografiere a acestora.

10. Parcul National Torres del Paine, Chile

Acest parc national cu munti, lacuri si gheata arata ca o lume de gheata si foc, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Torres del Paine din Chile este cunoscut pentru munții săi impresionanți, lacurile sale cristaline. Este o destinație populară pentru drumeții și oferă posibilitatea de a vedea animale sălbatice în mediul lor natural precum guanacos, un fel de ruda a lamelor și de asemenea pume.

11. Parcul National Banff, Canada

Acest parc national cu munti, lacuri si paduri arata ca o lume de basm, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Banff din Canada este cunoscut pentru muntii sai impresionanti, lacurile sale cristaline. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitati unice de a vedea vietuitoare salbatice precum ursi grizzly si lupi.

12. Parcul National Yosemite, SUA

Acest parc national cu munti, cascade si formatiuni rosii arata ca o alta planeta, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Yosemite din SUA este cunoscut pentru muntii sai impresionanti, cascadele sale impresionante. Vantul si eroziunea au sculptat si modelat formatiunile rocii din parc, creand peisaje unice si impresionante. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitati unice de a vedea vietuitoare salbatice precum ursi negri si pasari de prada.

13. Parcul National Yellowstone, SUA

Acest parc national cu geyser, lacuri si cascade arata ca o lume vulcanica, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Yellowstone din SUA este cunoscut pentru geyserii sai impresionanti, lacurile sale termale si vanatorile de vant care traverseaza parcul. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitati unice de a vedea vietuitoare salbatice precum bizonii, ursii grizzly si lupii.

14. Parcul National Tromsø, Norvegia

Acest parc national cu munti, lacuri si paduri arata ca o lume de gheata si foc, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Tromsø din Norvegia este cunoscut pentru muntii sai impresionanti, lacurile sale si padurile sale. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitati unice de a vedea vietuitoare salbatice precum reni si ursi polari.

15. Parcul National Canionul del Colca, Peru

Acest parc national cu canioane si rauri arata ca o lume de piatra, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Canionul del Colca din Peru este cunoscut pentru canioanele sale impresionante, raurile sale si vietuitoarele sale unice, precum condorii. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitati unice de a vedea comunitati indigene si de a experimenta cultura locala.

16. Parcul National Table Mountain, Africa de Sud

Acest parc national cu munti si paduri arata ca o lume tropicala, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Table Mountain din Africa de Sud este cunoscut pentru muntele sau caracteristic, plat, care poate fi urcat pe jos sau cu telecabina. Oferta oportunitati unice de a vedea vietuitoare salbatice precum babuinii si pasarile de prada, precum si o panorama uimitoare asupra orasului Cape Town.

17. Parcul National Grand Canyon, SUA

Acest parc national cu canioane si rauri arata ca o lume de piatra, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Grand Canyon din SUA este cunoscut pentru canionul sau impresionant, care a fost format de-a lungul milioanelor de ani prin eroziunea raului Colorado. Parcul ofera oportunitati unice de a vedea vietuitoare salbatice precum ursii negri si pasari de prada, precum si posibilitatea de a face drumetii sau de a face o croaziera pe rau.

18. Parcul National Seljalandsfoss, Islanda

Acest parc national cu cascade si lacuri arata ca o lume vulcanica, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Seljalandsfoss din Islanda este cunoscut pentru cascadele sale impresionante si pentru peisajele sale unice de gheata si vulcani. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitati unice de a vedea formatiuni geotermale si de a face baie in izvoarele termale.

19. Parcul National Wadi Rum, Iordania

Acest parc national cu desert si stanci arata ca o lume de nisip, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Wadi Rum din Iordania este cunoscut pentru peisajele sale desertice unice, format din munti stancosi si canioane inguste. Este o destinatie populara pentru drumetii si ofera oportunitatea de a experimenta vietuitoare salbatice in natura precum camile si de a explora vestigiile antice.

20. Parcul National Victoria Falls, Zambia si Zimbabwe

Acest parc national cu cascade arata ca o lume tropicala, cu peisaje impresionante si culori unice.

Parcul National Victoria Falls din Zambia si Zimbabwe este cunoscut pentru cascadele sale impresionante, Victoria Falls, care formeaza granita dintre cele doua tari. Este o destinatie populara pentru rafting si ofera posibilitatea de a vedea vietuitoare salbatice in habitatul lor natural precum elefantii si rinocerii.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai impresionante locuri de pe Terra care arata ca din alta lume. Fiecare dintre aceste taramuri ofera o experienta unica si oportunitati de explorare si descoperire. Daca sunteti in cautarea unui loc de vacanta care sa va lase cu gura cascata, unul dintre aceste locuri ar putea fi alegerea perfecta pentru dumneavoastra.

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp

Alte articole

Articole recente

City Breaks, Exploreaza, Ghid calatorie, Locuri
City Breaks, Exploreaza, Ghid calatorie

S-ar putea să-ți placă

Scroll to Top