Descopera cele mai ascunse comori ale Italiei: itinerariul perfect pentru o excursie de 2 saptamani pe coasta de est a Italiei

Cuprins

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Itinerariul perfect pentru o excursie de doua saptamani pe coasta de est a Italiei ar putea fi:

Ziua 1: Sosirea la Roma

Vizitati siturile importante din Roma, cum ar fi Colosseum,
Roma este una dintre cele mai importante si mai frumoase orase din lume, cu o istorie bogata si o arhitectura impresionanta. Exista o varietate de obiective turistice de vizitat in Roma, cum ar fi:
Colosseum: Este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Romei si una dintre cele mai importante atractii turistice din lume. Acest amfiteatru din epoca imperiala a servit drept loc de divertisment public, gazduind curse de gladiatori si alte evenimente spectaculoase.
Pantheon: Este una dintre cele mai vechi cladiri din Roma, construita in secolul al II-lea d.Hr. Este considerat un exemplu de arhitectura clasica si are un design impresionant si un interior incarcat de istorie.

Ziua 2: Roma


Forum Roman: Este una dintre cele mai importante atractii turistice din Roma, care ofera o privire asupra vietii politice si sociale din antichitate. In acest loc se aflau templul lui Saturn, Casa Curțorilor, Templul lui Vesta si alte cladiri importante. Vizitatorii pot vedea ruinele acestor cladiri impresionante si pot afla mai multe despre viata din Roma antica.
Vaticanul: Este un alt simbol important al Romei si gazduieste unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, Biserica Sfantul Petru. In Vatican, puteti vizita Capela Sixtina, Muzeul Vaticanului si gradina Vaticanului.
Piazza Navona: Este una dintre cele mai frumoase si mai animate piete din Roma, cu trei fantani impresionante in centru. Este un loc popular pentru a savura o cafea sau pentru a admira arhitectura si arta din jur.
Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice importante din Roma, dar orasul este plin de istorie, arhitectura si cultura, si exista multe altele obiective de vizitat si de explorat.

Ziua 3: Roma – Napoli

Obiectivele importante din acest minunat oras sunt:
• Catacombele din Napoli: Sunt una dintre principalele atractii turistice din Napoli, aceste catacombe se intind pe peste 40 de km si ofera o privire asupra vietii religioase din antichitate.
• Muzeul National din Napoli: Muzeul gazduieste o colectie impresionanta de artefacte si obiecte antice, cum ar fi mozaicuri, fresce, ceramica si artefacte arheologice.
• Castelul Nuovo: Este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului Napoli, construit in secolul al XIII-lea, ofera o priveliste panoramica asupra orasului.
• Castelul Sant’Elmo: Este situat pe varful unei coline, oferă o vedere panoramică asupra orașului Napoli și a golfului.
• Insula din golful Napoli, cum ar fi insula Ischia sau Capri, ofera oportunitati de relaxare si explorare, cu plaje frumoase si peisaje impresionante.

Ziua 4: Napoli – Pompei

Pompei este un oras antic situat in sudul Italiei, cunoscut pentru distrugerea sa in anul 79 d.Hr. din cauza eruptiei vulcanului Vezuviu. Orasul a fost ingropat sub stratul de cenusa si lava, conservand o varietate de cladiri si artefacte, oferind o privire unica asupra vietii din antichitate.
Pompeii este un sit arheologic important, unde vizitatorii pot vedea ruinele orasului, cum ar fi case, temple, termene si alte cladiri publice. Exista, de asemenea, o varietate de fresce si mozaicuri, care au fost recuperate din ruinele orasului si expuse in muzeul orasului.
Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale sitului arheologic din Pompei este modul in care structurile au fost conservate, oferind o imagine detaliata a vietii din antichitate. De exemplu, se poate vedea cum erau aranjate casele, cum era aranjat mobilierul si cum erau decorate.
Pompeii este, de asemenea, cunoscut pentru găzdu irea unor structuri impresionante, cum ar fi Teatrul Roman si Stadionul Roman. Teatrul, construit in secolul al II-lea î.Hr., a putut găzdui până la 5.000 de spectatori, iar stadionul, construit în secolul al I-lea î.Hr, poate găzdui până la 20.000 de spectatori. Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice importante din Pompei, dar exista multe altele de explorat si de vizitat in acest oras plin de istorie si cultura.
Este important de retinut ca Pompeii este un sit arheologic important si este foarte important sa respectam regulile si regulile de vizitare pentru a ne asigura ca site-ul va ramane in stare buna pentru generatiile viitoare.

Ziua 5: Pompei – Sorrento

Vizitati Sorrento si bucurati-va de peisajul si atmosfera sa. Sorrento este o statiune situată pe coasta sudică a Peninsulei Sorrentine din Italia. Este cunoscut pentru peisajele sale impresionante, plajele sale frumoase și atmosfera sa relaxantă. Este, de asemenea, un punct de plecare popular pentru excursii pe insula Capri și pentru vizitarea orașelor vechi din Peninsula Sorrentine.
Sorrento oferă o varietate de activități turistice, cum ar fi plimbări cu barca, închiriere de biciclete sau plimbări pe jos pentru a explora orașul vechi. Există, de asemenea, multe restaurante și cafenele care oferă mâncare traditională italiană și oportunități excelente pentru a savura o cafea sau un vin în timp ce admirați peisajul.
Sorrento este, de asemenea, cunoscut pentru producția sa de citrice, cum ar fi lămâi și portocale, și pentru artizanatul local, cum ar fi ceramică și lemn lucrat. Există multe magazine și ateliere unde puteți cumpăra aceste produse.

Ziua 6: Sorrento – Capri

Daca ati ajuns pana in Sorrento , insula Capri este de neratat. Insula Capri este o insulă pitorească situată în Golful Napoli din Italia. Este cunoscută pentru peisajele sale impresionante, plajele sale frumoase și atmosfera sa relaxantă. Este, de asemenea, un loc popular pentru excursii și vacanțe de lux, fiind frecvent vizitată de vedete și personalități. Una dintre atracțiile cele mai populare din insula Capri este Grota Albastră, o grotă submarină care poate fi vizitată cu barca. De asemenea, există o varietate de trasee de drumeții care oferă vederi panoramice impresionante asupra insulei. Insula Capri este, de asemenea, cunoscută pentru facilitățile sale de lux, cum ar fi hotelurile exclusiviste, magazinele scumpe și spa-urile, oferind oportunități pentru o vacanță relaxantă de lux.

Ziua 7: Capri – Amalfi

Amalfi este o statiune situată pe coasta sudică a Italiei, cunoscută pentru peisajele sale impresionante, plajele sale frumoase și atmosfera sa relaxantă. Unul dintre atracțiile cele mai populare din Amalfi este Catedrala din Amalfi, una dintre cele mai vechi catedrale din Italia, construită în secolul al IX-lea și care găzduiește una dintre cele mai valoroase colecții de artefacte religioase din lume.
De asemenea, Amalfi este cunoscut pentru artizanatul local, cum ar fi ceramica traditionala, și pentru facilitățile sale de relaxare, cum ar fi spa-urile și plajele. Este un loc minunat pentru a petrece o vacanță relaxantă și pentru a explora frumusețea coastei Amalfi.

Ziua 8: Amalfi – Positano

Unul dintre atracțiile cele mai populare din Positano este plaja publică Spiaggia Grande, una dintre cele mai frumoase plaje din Italia, cu nisip fin și apa cristalină. Positano, este cunoscut pentru arhitectura sa unică, care se caracterizează prin case și clădiri colorate construite în stilul local, denumit „saraceno”. Aceste clădiri sunt construite în pantă, înșirate una lângă cealaltă, și sunt decorate cu elemente de arhitectură tradiționale, cum ar fi arcade, coloane și balcoane.
Unul dintre cele mai importante edificii din Positano este Catedrala Sfânta Maria Assunta, construită în secolul al XIII-lea, care găzduiește una dintre cele mai valoroase colecții de artefacte religioase din lume și are o vedere panoramică asupra orașului.
De asemenea, Positano este cunoscut pentru casele sale tradiționale construite în stilul local, cum ar fi Casa Rossa și Casa dei Limoni, care au fost transformate în hoteluri sau case de vacanță și oferă oportunități excelente pentru a experimenta viața locală.
Alte clădiri notabile din Positano include Palazzo Murat, o clădire construită în secolul al XVIII-lea, care a servit ca reședință pentru regele Murat al Neapolelui și care acum găzduiește un hotel luxos.
De asemenea, Positano are o varietate de boutique-uri, magazine de suveniruri și galerii de artă, unde puteți cumpăra produse locale și artizanat.

Ziua 9: Positano – Ravello

Ravello este un oraș mic situat pe coasta sudică a Italiei, cunoscut pentru peisajele sale impresionante, Ravello este, cunoscut pentru o atracție unică, care este Villa Rufolo, o clădire impresionantă din secolul al XIII-lea.
Villa Rufolo este o clădire istorică care a servit drept reședință pentru o familie importantă din Ravello în secolul al XIII-lea. Astăzi, clădirea este deschisă pentru vizitatori și oferă o privire minunată asupra arhitecturii medievale și a jardinilor sale impresionante.
Villa Rufolo, cunoscută pentru amfiteatrul său de gradina este unul dintre cele mai frumoase din lume. Acesta este un spațiu deschis, cu o capacitate de peste 1000 de locuri, care este folosit pentru concerte de muzică clasică și alte evenimente culturale.
Villa Rufolo este, de asemenea, cunoscută pentru vederea sa panoramică asupra golfului Salerno și a Coastelor Amalfi, care poate fi admirată din gradina sa impresionanta și din amfiteatrul sau.

Ziua 10: Ravello – Paestum

Paestum este un sit arheologic situat în sudul Italiei, cunoscut pentru templele sale grecesti impresionante, care dateaza din secolele VI-V î.Hr. Aceste temple sunt considerate unele dintre cele mai bine conservate din Grecia antica și sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai importante atracții turistice din zona.
Unul dintre cele mai importante temple din Paestum este Templele lui Hera și Zeus, care datează din secolul al VI-lea î.Hr. Acestea sunt construite în stilul arhitectural doric și au fost utilizate ca loc de cult pentru zeii Hera și Zeus.
O altă atracție importantă din Paestum este Templul lui Poseidon, care datează din secolul al V-lea î.Hr. Acesta este construit în stilul arhitectural ionic și a fost utilizat ca loc de cult pentru zeul Poseidon.
Paestum este, de asemenea, cunoscut pentru situl sau arheologic extins, care include o necropolă, o zonă rezidențială și un forum roman. Acestea ofera o privire asupra modului de viata si arhitecturii din antichitate.
De asemenea, situl arheologic include un muzeu unde vizitatorii pot vedea o varietate de obiecte antice, cum ar fi vase și sculpturi, care au fost descoperite în timpul săpăturilor.
Paestum este, de asemenea, cunoscut pentru gradinile sale impresionante, care au fost amenajate pentru a reflecta peisajul natural din jurul sitului arheologic.

Ziua 11: Paestum – Matera

Matera este cunoscut pentru sistemul sau unic de case construite în piatră, denumite „sassi”, care datează din epoca preistorică. Aceste case sunt construite în peșteri naturale și sunt considerate una dintre cele mai vechi așezări umane din Europa.
Sistemul de case din piatră din Matera a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1993, datorită importanței sale istorice și arhitecturale. Vizitatorii pot explora aceste case și poate fi văzut cum oamenii trăiau în aceste peșteri din timpuri preistorice până în anii 50 ai secolului trecut.
O altă atracție importantă din Matera este Catedrala Sfântului Petru, construită în secolul al XIII-lea, care găzduiește o varietate de artefacte religioase și are o vedere panoramică asupra orașului.


Ziua 12: Matera – Lecce

Lecce este un oraș situat în sudul Italiei, cunoscut pentru arhitectura sa barocă impresionantă. Este considerat ca fiind „Florenta al Sudului” datorită numărului mare de clădiri baroce construite în oraș în secolul al XVII-lea și al XVIII-lea.
Unul dintre cele mai importante atracții din Lecce este Catedrala din Lecce, construită în stil baroc în secolul al XVII-lea. Aceasta este cunoscută pentru fațada sa impresionantă decorată cu sculpturi și ornamente.
O altă atracție importantă din Lecce este Teatro Romano, un teatru antic construit în secolul I î.Hr. care poate găzdui până la 8.000 de spectatori. Acesta este încă utilizat pentru reprezentații teatrale și concertelor în timpul verii.
De asemenea, Lecce are o varietate de alte clădiri baroce impresionante, cum ar fi Basilica di Santa Croce, Piazza del Duomo și Palazzo dei Celestini, toate valorificand arhitectura locala

Ziua 13-14: Lecce – Bari- plecare acasa

Unul dintre cele mai importante atracții din Bari este Catedrala din Bari, construită în secolul al XI-lea. Aceasta este cunoscută pentru arhitectura sa bizantină și pentru relicvele sfinte ale Sfântului Nichifor, unul dintre patronii orașului.
O altă atracție importantă din Bari este Castello Normanno-Svevo, un castel construit în secolul al XII-lea, care oferă o privire asupra istoriei orașului și care acum găzduiește un muzeu.
De asemenea, Bari oferă o varietate de alte atracții turistice, cum ar fi Piazza del Ferrarese, una dintre principalele piețe din oraș.
Bari este situat pe coasta Adriaticii, astfel exista o varietate de plaje frumoase si accesibile în apropiere de oraș.
Una dintre cele mai populare plaje din zona este plaja San Cataldo, situată la aproximativ 10 km de Bari. Aceasta este o plaja lungă și lată cu nisip fin și apă limpede, perfectă pentru înot și plajă. O altă plajă populară din zonă este plaja Polignano a Mare, situată la aproximativ 30 km de Bari. Aceasta este o plajă pitorească cu stânci și grotte, care oferă oportunități excelente pentru scufundări și snorkeling. De asemenea, plaja Monopoli, situată la aproximativ 40 km de Bari, este o plajă lungă și lată cu nisip fin și apă limpede, perfectă pentru relaxare și înot.

Este important de retinut ca aceasta este doar o sugestie si ca puteti sa va personalizati itinerariul in functie de preferintele dumneavoastra. Este recomandat sa faceti cercetari suplimentare si sa planificati in avans pentru a va asigura ca aveti o vacanta minunata.

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp

Alte articole

Articole recente

City Breaks, Exploreaza, Ghid calatorie, Locuri
City Breaks, Exploreaza, Ghid calatorie

S-ar putea să-ți placă

Scroll to Top