Explorati minunatiile faraonice ale orasului Luxor: de la Templul KarnACK la Valea Regilor

Cuprins

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Luxor, situat pe malul estic al Nilului, este una dintre cele mai importante si fascinante destinatii turistice din Egipt. Cunoscut sub numele de „orasul mortilor”, Luxor gazduieste o serie de monumente si situri arheologice uluitoare, care dateaza din perioada faraonica, printre care se numara Templul lui KarnACK si VALEA REGILOR.

Sanctuare

Templul lui KarnACK, construit in jurul anului 2000 î.Hr, este cel mai mare templu din lume si unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din Egipt. Templul este compus din mai multe cladiri si sanctuare, printre care se numara Templul Amunului, Templul lui Mut si Templul lui Montu. Vizitatorii pot explora aceste sanctuare si pot admira frumoasele relieful si hieroglifele care acopera peretii.

In afara de Templul lui KarnACK si VALEA REGILOR, Luxor mai ofera si alte obiective turistice importante, cum ar fi Templul lui Hatshepsut, Templul lui Medinet Habu si Mormintele Nobililor.

Valea Regilor

Valea Regilor, situat pe malul vestic al Nilului, este un alt loc important de vizitat in Luxor. Valea Regilor este o serie de camere funerare si morminte sculptate in stanca, care au apartinut unor faraoni importanti din dinastia a 18-a. Printre cele mai cunoscute morminte se numara Mormantul lui Tutankhamon, care a fost descoperit in 1922 si care contine o serie de obiecte funerare uluitoare.

Suveniruri

In plus, vizitatorii pot explora si piata locala din Luxor, care este un loc popular pentru a cumpara suveniruri si obiecte artizanale, sau pot lua o croaziera pe Nil pentru a admira peisajele impresionante ale regiunii.

Informatii interesante:

  • Luxor a fost numit „orasul mortilor” deoarece era considerat ca fiind un important centru funerar in perioada faraonica.
  • Templul lui KarnACK este cel mai mare templu din lume si a fost construit de mai multi faraoni in timpul dinastiei 18-a.
  • Mormantul lui Tutankhamon, descoperit in Valea Regilor, a fost una dintre cele mai mari si mai importante descoperiri arheologice din istorie.
  • Templul lui Hatshepsut, situat la aproximativ 3 km sud de Templul lui KarnACK, a fost construit de faraona Hatshepsut, care a domnit in Egipt in jurul anului 1500 î.Hr.
  • Templul lui Medinet Habu este un alt templu important din Luxor, care a fost construit in jurul anului 1100 î.Hr.
  • In afara de obiectivele turistice, Luxor este cunoscut si pentru piata sa locala, care este un loc popular pentru a cumpara suveniruri si obiecte artizanale.
  • Croaziera pe Nil este un mod popular de a explora regiunea si de a admira peisajele impresionante ale Nilului.

In concluzie, Luxor este un oras plin de istorie si cultura, care ofera oportunitati nenumarate pentru a explora monumentele si siturile arheologice fascinante ale Egiptului antich. Este un loc ideal pentru iubitorii de istorie si cultura, si pentru cei care vor sa experimenteze unele dintre cele mai impresionante obiective turistice din lume.

Trimite pe:

Facebook
WhatsApp

Alte articole

Articole recente

Curiozitati, Resurse

S-ar putea să-ți placă

Scroll to Top